El PP defensa el paper del rei i Samaranch en els Jocs del 92

Fernández Díaz critica que els independentistes i “l’esquerra extrema” vulguin silenciar la tasca de Joan Carles I i de l’expresident del COI

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que l'independentisme i "l'esquerra extrema" volen silenciar "el paper fonamental" que Joan Carles I i l'expresident del COI Joan Antoni Samaranch van tenir, al seu parer, en l'organització dels Jocs Olímpics del 1992. Fernández Díaz ha dit que el rei i Samaranch, juntament amb l'exalcalde Pasqual Maragall i els voluntaris, van ser les quatre potes de la cita olímpica de Barcelona 92.

En l'acte institucional amb què l'Ajuntament va commemorar el 25è aniversari dels Jocs del 92, aquest dimarts, el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, va recordar la figura de Samaranch i va instar la ciutat natal de l'expresident del COI a valorar-ne "els mèrits històrics". Per Fernández Díaz, l'acte va ser "un bany de realisme per a Ada Colau", pels elogis "permanents" a Maragall i Samaranch. El líder del PP creu que amb Colau d'alcaldessa i Carles Puigdemont de president de la Generalitat avui els Jocs no haurien estat possibles.