El Port torna a marcar rècords històrics el 2016

El tràfic de contenidors ha crescut un 14,5 % i el de passatgers, tant de ferris com de creuers, s’ha incrementat un 6,7 %

El Port de Barcelona va tancar l'exercici 2016 amb registres històrics en els tres segments més estratègics d'activitat: contenidors, vehicles i passatgers. En el capítol de creueristes ha crescut un 14 % la xifra de passatgers que inicien i finalitzen creuer al port de Barcelona i, per tant, fan més aportació econòmica a la ciutat.

La xifra de creueristes el 2016 va ser de 2,68 milions viatgers, un 5,6 % més que l'any anterior. Mentre que creix el percentatge dels visitants que inicien i finalitzen trajecte al port de Barcelona, la xifra dels passatgers d'escala (aquells que només passen unes hores a la ciutat) s'ha reduït un 4 %.

Creix l'exportació de contenidors

Un indicador de la recuperació de l'activitat econòmica és el volum de tràfic de contenidors, que el 2016 va assolir un increment del 14,5 %, el més elevat de l'última dècada. Les exportacions han crescut un 3,8 % i les importacions (que provenen majoritàriament d'Àsia, amb un 77 %) un 8,7 %.

Increment del moviment de vehicles

El tercer segment d'activitat estratègic és el moviment de vehicles. Aquí també s'han assolit xifres rècord de 916.834 unitats, un 4 % més que en l'exercici de 2015.