El port repensa el projecte de la Marina Vela i n’amplia l’espai públic

La proposta s’ha d’aprovar en el ple de l’Ajuntament i, si se supera el tràmit, es preveu tenir les obres enllestides el 2020

El nou projecte de la Marina Vela preveu obrir al públic el 100 % dels espais exteriors de les instal·lacions. És el que s'estableix en la tercera modificació del Pla especial de la nova bocana, que el port ha presentat aquest dimecres. Perquè pugui tirar-se endavant, haurà d'aprovar-se en un ple de l'Ajuntament, i si supera aquest tràmit, el port calcula tenir les obres enllestides el 2020.

El projecte té un cost total de 62 milions d'euros, que inclouen actuacions en diversos àmbits al voltant de la Marina Vela i l'increment de l'espai públic en 14.000 metres quadrats. Es construiran dos trams de passeig públic, l'extensió dels quals equival a la de la Rambla.

A la zona que uneix els dos dics, es preveu un equipament municipal de fins a 12.000 metres quadrats de sostre constructiu, a més d'un edifici central, que permetrà connectar la plaça de la Rosa dels Vents amb la resta de la marina. Al dic exterior, s'hi instal·laran la Creu Roja del Mar i la Facultat de Nàutica, amb un espai per a les pràctiques marítimes dels estudiants. I finalment, a l'altre dic, es preveu reformar l'Edifici Mirador actual per convertir-lo en el Pont-Porta-Port. A la planta baixa, hi haurà un espai de mirador; a la primera planta, una zona de restauració; i el pis inferior es dedicarà a usos culturals, comercials i de serveis associats a la Marina. A més, el mateix projecte també preveu restaurar els "tinglados" del moll de Llevant.

Per facilitar la mobilitat a la zona, el pla preveu 12 mesures, entre les quals l'establiment d'un servei de bus nàutic que connectarà la plaça del Portal de la Pau amb el moll de Llevant. També es planteja la reodrenació de la plaça de Pau Vila, millorar la connectivitat dels carrils bici i incrementar les freqüències de la línia de bus V15.