El Poblenou tindrà un nou institut al camí Antic de València

L'institut que s'havia de construir a tocar de l'Escola Fluvià, al barri de Diagonal Mar, canviarà d'emplaçament. La decisió obligarà a traslladar, també a Sant Martí, un altre institut, que compartirà espai amb un futur equipament reivindicat pels veïns.

Canvi de plans sobre el futur institut del Poblenou. La previsió inicial era construir el nou centre d'educació secundària en un solar adjacent a l'Escola Fluvià, al barri de Diagonal Mar. El terreny, però, no és prou gran i caldria reduir el pati de l'actual escola per poder aixecar el nou edifici. Tenint en compte aquesta situació, veïns, Ajuntament i Consorci d'Educació van consensuar que l'institut es construís en un solar municipal, al camí Antic de València. Aquest canvi ha tingut efectes col·laterals i dos equipaments que estaven previstos en aquest mateix solar, s'han hagut de reubicar en un emplaçament alternatiu, que actualment és un aparcament, a la cruïlla dels carrers de Sancho de Ávila i de la Llacuna.