El ple sobre l’estat de la ciutat abandona el Saló de Cent

El govern municipal convoca el debat a la sala de plens divendres que ve després de la falta de públic en l’edició de l’any passat

L'Ajuntament celebrarà divendres que ve un ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat i, a continuació, hi haurà la sessió ordinària corresponent al mes de febrer. A diferència de l'any passat, el debat es farà a la sala del plenari Carles Pi i Sunyer i no al Saló de Cent. El govern va canviar d'ubicació aquesta sessió per "obrir el debat" a la ciutadania, però l'assistència de públic no va satisfer les expectatives. Per això, aquest plenari, que es podrà seguir per betevé, tornarà a la sala de plens.

El debat sobre l'estat de la ciutat de l'any passat va ser la primera sessió plenària es feia fora de la sala de plens, i es va traslladar al Saló de Cent. Tot i que a primera hora sí que hi va haver assistència -es van convidar entitats i associacions-, el públic va minvar de forma considerable conforme avançava el plenari. La base per al debat serà un informe que recull diversos indicadors socioeconòmics de la ciutat corresponents al 2016.

Serà el primer cop que aquest debat es fa amb el govern de coalició entre BComú i el PSC, que funciona des del mes de maig de l'any passat. Ja en l'edició anterior, els pactes de govern van marcar les intervencions. El debat arriba després dels acords que l'equip d'Ada Colau ha tancat amb ERC per al pla d'allotjaments turístics, i amb CiU i C's per al pla d'habitatge, però també després de les negociacions fallides per al pressupost, les ordenances fiscals i el PAM.