El Pla de rehabilitació integral arriba a l’equador a les Corts

El projecte està pensat per millorar i reurbanitzar els espais públics que més usen els veïns

El pla -que es duu a terme a tota la ciutat- té previstes 14 intervencions al districte, de les quals cinc es van fer durant el curs passat. Aquest trimestre es reprendran els treballs. S'iniciaran amb la creació de la zona d'esbarjo per a gossos dels Jardins de Can Bacardí, que serà la més gran del districte.

Les actuacions del Pla de rehabilitació integral van començar el curs passat i, entre les obres que s'han finalitzat, hi ha la reforma de les pistes de petanca dels Jardins de les Infantes i les dels Jardins de Josep Munté, la instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques de la plaça de Centre i Josep Tarradellas, i la millora del clavegueram de l'avinguda de la Mare de Déu de Lorda. Totes les actuacions, segons el districte, han estat consensuades prèviament amb els veïns a través dels processos participatius oberts per definir el Pla d'actuació del districte.

Segons el conseller tècnic de les Corts, Toni Coll, el pla s'ha centrat a realitzar obres que facilitin la vida dels veïns dels diferents barris, com són l'ampliació de voreres o l'enjardinament de zones pas. Assegura que s'ha volgut afavorir, també, que els veïns puguin corresponsabilitzar-se d'alguns enjardinaments i es facin seu el carrer.

La zona per a gossos més gran del districte

Aquest darrer trimestre de curs hi ha previstes bona part de les actuacions del pla que se centraran en la creació de la zona per a gossos més gran del districte als Jardins de Can Bacardí i en la urbanització de la major part dels carrers que formaran part de la superilla del barri de la Maternitat i Sant Ramon com són els de Contxita Supervia, Benavant o Regent Mendieta. En total, segons el conseller tècnic, l'aplicació del pla deixarà a les Corts aproximadament set milions d'euros.