El Pla de barris posarà fi als accidents del pont de Santander

L’Ajuntament reformarà un pont en mal estat a la Verneda i la Pau que els veïns consideren fonamental pels polígons industrials de la zona

Des de fa anys, una de les reivindicacions principals de les associacions de veïns a l’entorn de la Verneda i la Pau és la reforma del pont de Santander, que comunica el barri amb el polígons industrials de la zona, la via Trajana i el Nus de la Trinitat. Ara el consistori treballa en un projecte per incloure la millora del pont en el Pla de barris i els veïns ho valoren positivament, però preferirien que la inversió sortís d’una altra banda. Consideren que els diners del pla no haurien de ser per infraestructures que, consideren, són de ciutat.

S’han fet els estudis previs i el mes de juny del 2018 estarà enllestit el projecte del pont de Santander. Es preveu que s’ampliarà en un carril per sentit la circulació de vehicles i que s’habilitarà un pas per a vianants adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Les obres començaran a finals del 2018, durant el mandat municipal actual. L'Ajuntament ha inclòs l'actuació al Pla de barris amb l'objectiu que pugui dur-se a terme quan abans millor. I és que la millora d'aquest pont que serveix per travessar les vies del tren a l'altura de l'encreuament del carrer de Santander amb la via Trajana era una de les demandes principals de les associacions de veïns de la zona.

Pels veïns l'obra és necessària i urgent. Asseguren que s'hi produeixen accidents i que el fet que els camions hi passin amb dificultats dissuadeix moltes empreses d'invertir als polígons de la zona. Tot i  això, consideren que s'hauria d'haver dut a terme amb pressupost de ciutat i no amb diners del Pla de barris que, diuen, s'haurien d'invertir en equipaments i projectes socials. Adverteixen que no s'ha invertit pràcticament al barri de la Verneda i la Pau des d'abans dels Jocs Olímpics de l'any 1992.