El Photogenic Festival converteix les botigues en galeries d’art

40 exposicions fotogràfiques en comerços de Gràcia i Ciutat Vella

El Photogenic Festival torna amb una tercera edició que amplia l'oferta. Són 40 exposicions repartides per 40 comerços de Gràcia i, per primera vegada, també de Ciutat Vella. L'objectiu: connectar els veïns amb l'art, alhora que descobreixen les propostes comercials del barri. Es pot veure del 29 de setembre al 8 d'octubre.

Amb un cartell de luxe, de l'objectiu del fotògraf Chema Madoz, el Photogenic presenta projectes de temàtiques diferents, com la fotografia documental, d'arquitectura o abstracta de nous talents o de fotògrafs emergents. La idea és acostar l'obra dels artistes a la ciutadania, posar l'art a peu de carrer. El director del festival, Arnau Puigdellívol, explica que “quan vas caminant pel carrer perquè vas a una botiga, perquè vas a comprar alguna cosa i llavors descobreixes aquestes fotografies, aprecies més la fotografia, perquè et trobes una obra d'un fotògraf que t'agrada i llavors també la idea és aquesta, qui va a veure aquest projecte es troba amb un comerç amb una història, amb un producte local, amb un producte fet a mà”.

Exposicions, conferències i tallers

No només les exposicions configuren la proposta del Photogenic, sinó que el festival ha organitzat activitats paral·leles sempre al voltant de la fotografia. Hi haurà quatre conferències a càrrec de professionals del sector com Ouka Leele i Maria Espeus, que es retrobaran després de 25 anys per parlar de què és ser dona en el sector fotogràfic. També el fotògraf oficial del Sónar, Biel Capllonch, i Sergio Caballero parlaran de com es creen les imatges del festival. Les altres xerrades seran sobre fotografia documental, amb Javier Corso i Guillem Trius, i cinema i fotografia, amb Joana Hurtado. A més, també es projectarà el documental ‘Magnum cinema’ i es realitzaran diferents tallers en col·laboració amb les escoles de fotografia de la ciutat: ELISAVA, IEFC i Grisart.

Des del festival asseguren que busquen fer arribar a tot el públic l'experiència, passió i visió que engloba el món de la fotografia. En aquesta edició, a més, hi ha mapes per poder seguir les rutes dels comerços singulars i les exposicions que aixopluguen.