‘El Periódico’ no ha arribat als quioscos per la vaga dels treballadors

Mesura històrica després que els empleats s’hagin oposat a les retallades salarials i a l’amenaça d’un ERO

La plantilla d''El Periódico' va engegar l'aturada aquest dilluns i la intenció és allargar la protesta fins al 19 de maig. El diari esportiu 'Sport', que també pertany al Grupo Zeta, s'ha sumat a la convocatòria però amb menys seguiment i el diari sí que ha sortit a la venda, tot i que amb una versió reduïda. La vaga ha obligat també a ajornar la cerimònia del premi Català de l'Any, que s'havia de celebrar aquesta nit al Teatre Nacional de Catalunya.

El Grup Zeta arrossega problemes econòmics i a principis d'any va decidir congelar la recuperació del 8 % del salari que, basant-se en un acord de fa tres anys, havien de tornar a cobrar els treballadors. A aquest 8 % s'hi ha sumat una rebaixa d'un 8 % més que s'ha aplicat en la nòmina d'abril i que ha fet decidir als treballadors convocar una setmana de vaga. Els treballadors temen que les retallades no s'aturaran aquí i que en un futur proper hi haurà comiats. La decisió de fer vaga ha comportat una mesura històrica: per primera vegada en la trajectòria d''El Periódico', el rotatiu no ha pogut sortir a la venda. El web tampoc no s'actualitza. El comitè xifra el seguiment de l'aturada en un 90 %.

Els treballadors s'han concentrat aquest dimarts a les portes de la redacció. Han repartit xoriço i han desplegat pancartes amb missatges dirigits a Antonio Asensio. Han tingut el suport dels líders dels sindicats UGT i CCOO, Camil Ros i Javier Pacheco. La nota animada l'ha donat el grup Sabor de Gràcia, que ha estat tocant part del seu repertori al costat dels treballadors.