El MWC busca despertar el cuc tecnològic dels més joves al primer Youth Mobile Festival

Durant quatre dies s’han programat al recinte firal de Montjuïc unes 200 activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia

L'objectiu del Youth Mobile Festival és fomentar les vocacions científiques amb demostracions en directe de les oportunitats professionals que ofereix l'ecosistema del mòbil i la tecnologia. L'Ajuntament de Barcelona participa en el festival amb un estand on els visitants poden des de crear pantalles hologràfiques fins a participar en tallers sobre bibliotubers, que són youtubers als quals agrada parlar de cultura, llibres i literatura.

20.000 escolars catalans i d'arreu d'Espanya d'entre 10 i 16 anys poden entrar de forma gratuïta en el festival. 13.000 metres quadrats on realitzar activitats pràctiques i interactives o participar en tallers relacionats amb la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, les matemàtiques i, fins i tot,  l'art.

L'estand de l'Ajuntament, a través del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital vol ser un aparador per mostrar la feina que durant l'any es fa per apropar la tecnologia als joves barcelonins. En col·laboració amb els ateneus de fabricació, els centres cívics, les biblioteques i Barcelona Activa s'impulsaran tallers per, entre d'altres, crear robots de manera senzilla o convertir el telèfon en una pantalla hologràfica.

Segons el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, que aquest dimarts ha visitat el certamen, la celebració del Youth Mobile Festival és el millor exemple "del retorn social que poden tenir les empreses tecnològiques que operen a Barcelona". Durant quatre dies els escolars podran conèixer de primera mà quines oportunitats educatives i laborals hi ha disponibles en el sector de les noves tecnologies.