El Museu Egipci inaugura l’exposició temporal “Animals sagrats de l’antic Egipte”

Explora la relacions dels egipcis amb l’univers animal

La mostra "Animals sagrats de l’antic Egipte" ressalta la importància del món animal en les diverses manifestacions culturals de l’Egipte faraònic, especialment en l’àmbit religiós. L'exposició incorpora tres valuoses peces que no s’havien exposat mai al Museu Egipci i es podrà visitar fins al 30 de setembre.

L’exposició destaca la rellevància del món animal en l’ àmbit religiós. Gràcies a la rica col·lecció del museu, es fa evident també la presència animal en una esfera més quotidiana i domèstica, amb objectes relacionats amb la cosmètica o mobles diversos que remeten a formes animals. La mostra no deixa de banda un dels trets sorprenents de l'Egipte faraònic: la momificació d'animals.

Hi ha tres peces que el museu ha adquirit recentment i que no s'havien exposat abans: un sarcòfag d'ibis de fusta, pa d'or i bronze; una esfinx amb cos de lleó i cap de marrà de pedra calcària, i una estàtua del déu Horus en forma de falcó. Aquesta exposició temporal es pot visitar fins el 30 de setembre.