El Mobile World Congress també és gastronomia

L’espai Gastrofira elabora 50.000 menús diaris i compta amb un miler de professionals durant el saló

La cuina central del recinte firal de Gran Via de la Fira de Barcelona treballa contra rellotge des de dues setmanes abans de l'inici del Mobile World Congress. Està en funcionament les 24 hores del dia en torns de vuit hores i s'hi elaboren per separat els ingredients que després integraran els plats dels establiments. Un control estricte de les temperatures de cocció i de conservació en garanteixen la qualitat fins que se serveixen als assistents.

La cuina del Mobile World Congress s'anomena Gastrofira i s'ubica al carrer dels Alts Forns, 22, a la part del recinte de la Gran Via de la Fira de Barcelona. Quinze dies abans del saló ja hi ha un miler de persones treballant tot el dia, en torns de vuit hores, per preparar tot el necessari per quan arrenqui el congrés. S'hi preparen tant menús de cuina mediterrània, americana o asiàtica, com també amb característiques específiques com halal, caixer o per a al·lèrgics al gluten o la lactosa.

El director d'Operacions i Produccions de Gastrofira, Eduard Ávila, assegura que la gastronomia és un dels puntals que fa que el Mobile World Congress no es mogui de Barcelona. "Tenim un recinte de primer nivell, hotels, el clima, Gaudí, o el Barça. Però també tenim la gastronomia i la bona cuina, que són un factor determinant per als visitants de la ciutat i també per atreure grans fires i congressos".

Els aliments segueixen un estricte control de temperatures, coccions i envasats en cada etapa del procés, per tal de garantir la seguretat alimentària en tot el recinte. El gran volum de producció i de personal concentrat en pocs dies fa necessaris un gran esforç d'organització dels espais i del treball a dins la cuina. Fins i tot els aliments que les empreses volen introduir des de fora per servir-los als seus estands passen controls i protocols de seguretat amb empreses reguladores vinculades a la fira.

Els quasi 100.000 assistents al Mobile World Congress consumeixen molt menjar cada dia, però no tot. Cada dia del congrés, quan els operadors de restauració del saló tanquen portes, el menjar que sobra es lliura a l'entitat Nutrició sense Fronteres, que al vespre ho distribueix entre diversos menjadors socials de la ciutat de Barcelona i també de l'àrea metropolitana.