El Mobile Social Congress denuncia les cares ocultes del MWC

Durant dos dies les entitats socials organitzen projeccions i xerrades sobre l’extracció de minerals, l’explotació laboral o les pràctiques abusives d’algunes empreses de tecnologia mòbil

El Mobile World Congress té el seu saló alternatiu dins la mateixa ciutat de Barcelona. Aquest dimarts arrenca la segona edició del Mobile Social Congress al Pati Manning, que s'allargarà durant dos dies.

Les entitats socials hi organitzen xerrades i projeccions centrades en l'extracció de minerals en països africans com el Congo, les condicions laborals dels països asiàtics productors de mòbils o l'obsolescència programada dels aparells.

També s'hi presenten propostes obertes i de programari lliure i s'hi fan tallers de reparació de mòbils. Alba Trepat, una de les organitzadores del Mobile Social Congress, ha lamentat a 'El matí de Barcelona', que el Mobile World Congress "és un congrés de la indústria, de les grans empreses que governen les cadenes globals, i no arriba a la ciutadania".

Pots veure l'entrevista completa aquí:

 

Recupera també l'entrevista a Mònica Vega, responsable de campanyes de SETEM Catalunya i una de les organitzadores del Mobile Social Congress, al programa 'Verd primera' de betevé: