El millor gelat d’Espanya és a Barcelona

La gelateria Delacrem es troba al número 15 del carrer d'Enric Granados i és la millor del país, segons els clients de l'agència de viatge Trip Advisor. L'establiment el regenta, com no podia ser d'una altra manera, un gelater d'origen italià. Un altra de les gelateries barcelonines de la llista és l'anomenada La Gelaati.

Va ser un caprici d'en Massimo Pignata, un jove de Torí, que treballava al sector turístic. Es va enamorar de Barcelona durant les vacances i va decidir quedar-s'hi per muntar una gelateria. "Els meus pares van pensar que jo era boig: deixava un contracte de durada indeterminada per una gelateria. Sonava molt ximple!" riu. Però al cap de tres anys i després d'haver après les bases del gelat artesà, va veure que la gelateria funcionava. "Hi he dedicat moltíssimes hores, 14 al dia. No hi ha cap secret per fer un bon gelat: has de comprar ingredients de qualitat i dedicar-hi temps." Els seus amics italians tampoc no l'animaven "Em deien que a Barcelona, no hi ha la cultura del gelat i no cal esforçar-s'hi tant. Però al final, veus que sí!"

Una clientela local

Massimo està content per haver estat premiat com a millor gelateria d'Espanya, però veu en la confiança dels clients la major recompensa. Aquí gairebé només ve gent del barri. Els gelats no duen conservants i podrien degradar-se amb la llum del sol, per això no són a la vista i no s'hi fixen els turistes. "M'agrada molt aquest barri" subratlla. "Ara conec els veïns, amb qui ha funcionat molt bé el boca-orella." El local és petit i acollidor, fa cantonada, i la terrassa està plena. Massimo té una ajudant que s'ocupa de la rebosteria (ho fa tot menys els croissants, que compra). I, per descomptat, sap fer un bon cafè.