El mercat de Sants encara l’última fase de les obres

L'Ajuntament de Barcelona estudiarà mesures per compensar els comerciants de l'entorn del mercat de Sants que puguin acreditar pèrdues a causa de les obres de la instal·lació. Les obres, que entren ara en la tercera i darrera fase, van començar ara fa dos anys i està previst que acabin el 2013.

Durant aquests dos anys les obres de rehabilitació s'han concentrat en remodelar l'estructura. Primer es va enderrocar l'interior de la planta de vendes i es van fer excavacions al subsòl per construir-hi tres noves plantes.  Al soterrani -1 s’hi habilitarà un espai de càrrega i descàrrega de mercaderies, i el soterrani -2 està preparat per acollir-hi un aparcament per als clients.

La tercera part de les obres inclourà la rehabilitació integral de la coberta i els desguassos i la restauració dels elements modernistes originals de la coberta. Pel que fa a l’interior del mercat, es reordenarà la sala de vendes i es milloraran els accessos al mercat. La zona central del mercat comptarà amb 3000 metres quadrats, la meitat destinats a les parades de venda i  l’altra meitat a autoservei.

La inversió feta al mercat ja supera els 3,5 milions euros, tot i que la inversió total rondarà els 14 milions. L’edifici històric del mercat, obra de Pere Falqués i Antoni de Falguera, va trigar setze anys a construir-se i es va inaugurar el 1913.