El mató de les clarisses convenç Colau i els nous regidors en la visita tradicional al monestir

La corporació municipal ha visitat aquest divendres la comunitat de monges clarisses al Monestir de Pedralbes, una tradició de les Festes de Santa Eulàlia. Per agrair la visita, les monges han ofert, com és habitual, el mató de recepta secreta que elabora la mare abadessa. En la seva primera visita com a alcaldessa al monestir, Ada Colau ha dit que li ha agradat, com també ho han assegurat els altres regidors, tant els més veterans com els que s'han estrenat aquest mandat.

La visita al Monestir de Pedralbes permet veure els regidors de l'Ajuntament en un to distès, lluny del debat polític. Dins l'església del monestir, la tradició mana escoltar els Goigs de Santa Eulàlia i el Virolai, lletres que pocs regidors s'han atrevit a entornar en veu alta. A la visita hi han assistit regidors de Barcelona en Comú, CiU, Ciutadans, ERC, PSC i PP. Les monges clarisses han agraït al consistori la col·laboració econòmica per finançar obres de restauració del monestir, com ara la capella de Sant Miquel. La mare abadessa, Montserrat Casas, ha demanat que aquest "esforç" es mantingui "perquè les obres vagin endavant". Al seu torn, l'alcaldessa ha expressat el "compromís amb el monestir perquè les obres avancin".

Durant la visita, la corporació ha passat per diverses estances restaurades i, tot seguit, les monges clarisses els han ofert un piscolabis, amb el tradicional mató d'elaboració pròpia i recepta secreta. "Diria que no sembla mató. De fet, a mi el mató no m'agrada, però no m'ha semblat que fos mató", ha admès Colau. Carina Mejías (C's) li ha trobat "un gust molt especial", Jordi Coronas (ERC), "contundent, però bo" i Jaume Collboni (PSC), que s'ha erigit com a expert en mató, ha assegurat que "és molt bo". L'exalcalde Xavier Trias (CiU) ha reconegut que cada any el tasta, i Alberto Fernández Díaz ha declinat menjar-ne perquè gairebé era hora de dinar. Tots han coincidit que s'hagi mantingut aquesta visita al monestir, que han qualificat d'"entranyable". Entre els assistents, s'hi ha pogut veure els exregidors Jordi Portabella i Joan Puigdollers, que no se l'han volgut perdre.