El MACBA s’expandeix a la capella i el convent dels Àngels i suma nous usos

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona comença la temporada amb un projecte d'ampliació en l'horitzó més immediat. Dos nous espais de la plaça, la capella i el convent dels Àngels, passaran a acollir noves disciplines artístiques vinculades al MACBA. L'objectiu és ampliar l'oferta expositiva, obrir-la a nous públics i augmentar els ingressos propis.

L'expansió del MACBA començarà amb la recuperació de la capella dels Àngels com a espai expositiu, a partir de gener de 2014. L'equipament no es fa servir des de fa dos anys a causa de la crisi i els problemes de finançament. Després, i paulatinament, el MACBA anirà ocupant la resta dels espais que ara mateix té llogats el Foment de les Arts i del Disseny, una vegada es faci efectiu el trasllat del FAD al Disseny Hub Barcelona, previst per abans que finalitzi l'any.

Model pluridisciplinar

L'objectiu és guanyar en metres quadrats però també fer un canvi de model i obrir-se a noves activitats. Segons el director, Bartomeu Marí, l'art contemporani per definició es relaciona amb altres disciplines com la publicitat,  el cinema, l'arquitectura... Per això la vocació natural del MACBA, diu Marí, ha de ser "integrar totes aquestes expressions artístiques".

Més ingressos propis

El museu preveu ampliar l'oferta expositiva i també guanyar noves fonts de finançament privat. L'objectiu és no dependre de les subvencions públiques, que s'han retallat molt. Actualment els fons provinents de les administracions públiques representen el 80% del pressupost del museu.