El MACBA admet converses amb els patinadors per limitar-ne la presència a la plaça dels Àngels

"Un pacte de no intervenció en certs moments". Amb aquestes paraules, el director del MACBA, Bartomeu Marí, ha reconegut en una entrevista al 'BTV notícies matí' que la nova etapa que vol obrir el museu requerirà "pactar condicions, moments, quan sí i quan no", amb els patinadors omnipresents de la plaça dels Àngels.

Marí ha dit que l'acord encara no està tancat però que no veu problemes per arribar a una entesa: "El diàleg amb els patinadors és constant, el que sigui millorable es millorarà i estic convençut que ens podrem entendre". Amb el projecte de remodelació del MACBA, presentat fa uns dies, la plaça dels Àngels i les places adjacents passaran a ser una peça clau del conjunt museístic. Guanyar espai a l'exterior, segons Marí, permetrà ampliar l'oferta amb propostes teatrals, musicals i de dansa. I és aquí on la presència constant dels patinadors s'haurà de limitar "per no molestar el vianant".

Marí també ha parlat del bar cafeteria que es vol ubicar on ara hi ha la botiga llibreria: "Un espai agradable, amb serveis que ara el museu no pot oferir, que ens permetrà obtenir més recursos propis". Marí ha refusat "de moment", la idea de lligar l'espai a algun cuiner de renom, en la línia del que passa per exemple al Guggenheim de Bilbao: "No serà un restaurant de gamma alta, es buscarà que sigui un espai de qualitat, d'acolliment i accessible, no elitista".

La sucursal de l'Hermitage, "un error"

El director del MACBA no ha evitat el debat sobre les retallades i ha dit que sentia "enveja sana" de la situació privilegiada de museus com el Reina Sofía "que té al darrere el Ministeri de Cultura i importants empreses" que contribueixen al seu finançament. Preguntat sobre el projecte de la sucursal de l'Hermitage a Barcelona, Marí ho té clar: "És un error, no necessitem franquícies. Barcelona i Catalunya haurien de creure's més en la xarxa d'institucions que tenen i invertir-hi en comptes d'anar a buscar a fora el que ja tenim aquí".