El grup Demòcrata critica que TMB “només va salvar” el Mobile de les vagues de metro

El PP demana a Colau que lideri la negociació amb els treballadors perquè els ciutadans no siguin “ostatges d’un conflicte laboral”

El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, ha dit que la direcció de TMB "no està fent les coses bé" i ha retret a l'empresa que "només va salvar" les vagues durant el MWC. De la seva banda, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que no continuï "aliena" al conflicte i que prengui les regnes de les negociacions. La CUP recorda que els treballadors del telefèric també faran aturades aquest abril.

Forn ha titllat d'"absolutament equivocada" la política de la direcció de l'empresa i, de fet, ha assegurat que la convocatòria de vaga al metro suposa "recollir-ne els fruits". El portaveu Demòcrata també ha recordat que l'estira-i-arronsa per consensuar un conveni amb els treballadors "s'està allargant massa mesos".

En aquest sentit, Alberto Fernández Díaz ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que encapçali les negociacions amb els treballadors perquè, fins ara, s'ha mostrat "aliena" i ha tingut "incapacitat de diàleg". Fernández Díaz considera que amb les vagues al metro Barcelona es converteix en "ostatge d'un conflicte laboral".

Vagues també al telefèric

De la seva banda, el regidor de la CUP Capgirem Barcelona, Josep Garganté, ha donat "absolutament suport" als treballadors del metro, alhora que ha recordat que el telefèric de Montjuïc (propietat de TMB) també farà aturades aquest mes. Els dies 14 i 15 d'abril, el personal del telefèric farà vaga per reclamar un augment del sou.