El govern no obté els suports per aprovar la modificació del pressupost en comissió

La Comissió d'Economia ha dictaminat en contra de la modificació del pressupost. Es tracta, però, d'una votació de tràmit, ja que l'última paraula la tindrà el ple extraordinari previst per dilluns de la setmana que ve. ERC, PSC i la CUP han reservat el sentit del vot fins al plenari en espera de com acabin les negociacions amb el govern, que s'haurà de garantir el suport d'aquests partits en els propers dies. C's també ha fet reserva de vot mentre que CiU i PP hi han votat en contra.

En la votació a la Comissió d'Economia hi ha hagut més vots en contra (13, CiU+PP) que a favor (11, BComú), ja que les reserves de vot dels altres partits compten com si fossin abstencions. L'executiu d'Ada Colau està abocat ara a una negociació "in extremis" per assegurar-se els suports necessaris per a l'aprovació definitiva de la modificació del pressupost, que s'haurà de fer dilluns, 25 d'abril, en un ple extraordinari. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que s'han acceptat les al·legacions presentades per ERC i PSC i "bona part" de les de la CUP. "No és un pressupost continuista", ha defensat.

El president del Grup Municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha justificat la reserva de vot perquè segueixin les negociacions amb el govern. "Hi estem treballant, esperem que ens en puguem sortir bé", ha dit. Des del PSC, la regidora Montserrat Ballarín ha agraït al govern que s'hagin acceptat les al·legacions dels socialistes, però ha defensat la reserva de vot per "no precipitar-se en l'anàlisi i les conclusions". El regidor de la CUP Capgirem Barcelona Josep Garganté ha apostat també per reservar-se el vot en espera de les assemblees que la formació farà aquest dijous. "Se'ns diu que sí a les al·legacions però quan llegeixes la resposta tot és fum, fum, fum", ha assegurat.

La regidora de CiU Sònia Recasens ha assegurat que amb aquesta modificació de crèdit "s'esgota la caixa" i que la previsió és tancar l'any amb dèficit. "És una gran presa de pèl per a la ciutadania", ha sentenciat Recasens, que ha criticat la negociació de l'executiu amb els partits d'esquerres. Des de Ciutadans, Carina Mejías també ha ironitzat sobre les negociacions. "La ciutat deixa els pressupostos pendents que l'assemblea de la CUP decideixi", ha dit Mejías. El regidor del PP Xavier Mulleras ha qualificat de "culebrot" les converses entre el govern i les esquerres. "Com als 'culebrots' dolents, en l'escena final, ha canviat tot i... continuarà", ha ironitzat.