El govern municipal vol “baixar al territori” l’atenció als aturats

Al setembre obrirà, com a prova pilot, la primera oficina del Servei Local d’Ocupació, que farà un seguiment personalitzat dels sol·licitants de feina

El govern ha presentat el Pla d'acció per l'ocupació 2017, que invertirà 37 milions d'euros per reinserir els aturats al mercat laboral. En especial, s'incidirà en els col·lectius més vulnerables, com els aturats de llarga durada, els majors de 45 anys i les persones LGTBI. Com a novetat, es crearà la primera oficina del Servei Local d'Ocupació, a Nou Barris.

El primer tinent d'alcalde, Gerado Pisarello, ha assegurat que l'objectiu de l'oficina —que funcionarà com a prova pilot— és "baixar al territori" per cercar els aturats en situació de vulnerabilitat i així "acompanyar-los en un procés de formació integral per assolir la seva inclusió sociolaboral". Aquesta primera oficina del servei local d'ocupació s'instal·larà a Nou Barris el mes de setembre. Més endavant, la xarxa s'estendrà també a Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Sant Andreu, Sant Martí i Gràcia.

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha justificat la mesura perquè és la que "dona millor resultat per a la inserció de persones". En aquest sentit, ha dit que l'oficina donarà "una atenció i acompanyament personalitzats d'alt nivell" amb l'objectiu de perfilar l'itinerari laboral i el pla de futur dels sol·licitants.

Berbel també ha destacat que Barcelona Activa "s'implicarà plenament per treballar amb col·lectius específics vulnerables", per això aquest 2017 s'invertiran 8,9 milions d'euros en mesures d'ocupació juvenil i 6,9 milions més en plans d'actuació amb incidència entre les dones, les persones LGTBI i les persones amb trastorns mentals.