El govern municipal no es personarà com a part per les accions contra hotels del Poblenou

Els comerciants de Barcelona Oberta consideren “inadmissible” la primera reacció que va tenir l’Ajuntament als fets vandàlics

El regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, considera "fets totalment reprovables", però "esporàdics" els incidents durant la manifestació contra la massificació turística al Poblenou, en què un grup de persones van llançar pintura, ous i un pot de fum contra la façana de dos hotels. Tot i aquests actes, Colom creu que "no podem parlar de fòbia al turisme". Des de la unió d'eixos comercials turístics han expressat que "si nosaltres tinguéssim la mateixa reacció", per exemple contra la venda ambulant, "què se'ns diria".

En una entrevista al programa 'bàsics', el regidor de Turisme s'ha mostrat convençut que "hem estat ferms en la condemna", en referència a la resposta pública, a través de Twitter, que van donar diversos càrrecs del govern municipal després dels incidents a la manifestació de divendres. Colom ha explicat que, seguint la línia que es va marcar el govern a començament de mandat, "quan algú altre ja es persona en un procediment, l'Ajuntament decideix no fer-ho per evitar duplicitats". "Això no vol dir que aquests fets quedin impunes", ha afegit.

Colom ha negat que estigui creixent la "fòbia al turisme" a la ciutat o que el govern en sigui responsable, com l'han acusat els grups de l'oposició. "El que passa", ha dit, "és que durant massa temps s'ha estat mirant cap a un altre costat i no s'ha abordat". El regidor ha assegurat que estan buscant "eines perquè el turisme ens generi menys impacte", i ha posat com a exemple la reunió que han celebrat amb plataformes de lloguer vacacional.

Per la seva banda, també al 'bàsics', Fermi Villar, de l'associació Barcelona Oberta, ha criticat la primera reacció que va tenir el govern als incidents del Poblenou, que ha qualificat de "fred i calor, de 'sí que condemnem, però ho entenem'". "Això és inadmissible", ha dit Villar, que ha reconegut que "avui s'ha reaccionat amb més contundència". Ha afegit que els comerciants dels eixos turístics no se senten emparats pel govern municipal "com ens agradaria" i que , tot i reconèixer que "la massificació no beneficia a ningú", "tots tenim al voltant gent" que es guanya la vida amb feines relacionades amb el turisme.