El govern català es compromet a reduir un 20% els accidents de trànsit

El govern català s'ha compromès a reduir un 20% la sinistralitat a les carreteres durant aquesta legislatura. Ho ha anunciat el conseller d'Interior, Felip Puig, durant la compareixença al Parlament. Puig s'ha compromès a continuar complint amb els objectius europeus i, per tant, a reduir els accidents a la meitat abans de 2020. L'oposició ha acusat el conseller d'anar a la deriva.

També amb aquest objectiu es revisaran els criteris d'instal·lació de radars. Per Puig, la ubicació d'aquests aparells no s'ha de decidir amb criteris recaptatoris, sinó estudiant els indrets on hi ha més risc d'accidents.

Pel que fa la velocitat variable, el conseller s'ha mostrat partidari d'implementar-la a les vies que encara resten pendents abans del final de la legislatura.

Amb la delinqüència i el vandalisme, tolerància zero

En la mateixa compareixença, Puig ha assegurat que durant aquesta legislatura no hi haurà lloc per a la delinqüència i el vandalisme, ni tampoc per a l'incivisme i les actituds que perjudiquin la convivència.

Els Mossos d'Esquadra se centraran sobretot en la lluita contra el crim organitzat, el tràfic i l'explotació de persones, el tràfic de drogues i els robatoris, ja siguin a presones, habitatges o establiments. Per fer-ho, però, hauran de comptar amb el suport social. Per això el conseller també s'ha fixat com a prioritat restaurar la bona imatge d'aquest cos policial.