El funicular de Montjuïc torna a funcionar després de cinc sense servei

El funicular de Montjuïc ha reprès el servei després de cinc mesos d'obres. L'han estrenat turistes i pares i fills de dues escoles que en fan ús habitualment. Les pluges de l'octubre passat van fer caure el mur de contenció que van deixar inservibles les vies, i el fort pendent del terreny ha allargat més del previst els treballs que s'hi han estat duent a terme.

Els més perjudicats per la baixa del servei del funicular durant cinc mesos han estat els ciutadans que han de pujar la muntanya cada dia, com els qui treballen a Montjuïc o els alumnes de les escoles El Bosc i Tres Pins. Aquests ja havien denunciat que sense el funicular la mobilitat s'havia complicat, ja que el servei d'autobús que substituïa el recorregut del funicular tenia inicialment menys freqüència de pas. Molts van agrair, però, que s'hi afegís una parada a pocs metres del centre -aprofitant que l'autobús hi feia el canvi de sentit per tornar muntanya avall- a la qual ara només s'hi seguiran aturant els combois de les línies 55 i 150.

El funicular ja ha reprès la normalitat en el servei amb l'horari d'hivern, entre les 7.30 h i les 20 h i amb sortides cada 10 minuts.