El documental ‘Artífexs de la desobediència’ guanya el Premi 8 de Març

L’edició d’enguany ha reconegut la feina feta a les dones creadores en l’àmbit de la cultura

El documental sobre creativitat femenina a Barcelona 'Artífexs de la desobediència', de Lucía Engaña, Carme Gomila i Maria Berzosa, s'ha endut el XXXI Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany, que ofereix recursos econòmics i suport institucional per seguir endavant amb el projecte. D'altra banda, "Una mostra retrospectiva (25 anys) que projecta futur", de l'associació Ca la Dona, ha aconseguit el premi del públic.

El projecte guanyador, 'Artífexs de la desobediència', es tracta d'un documental d'una hora de durada que vol mostrar l'escena artística de Barcelona. L'altre guardonat, "Una mostra retrospectiva (25 anys) que projecta futur", és una exposició d'art que vol il·lustrar la història del feminisme a Catalunya.

La cerimònia d'entrega de premis s'ha realitzat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha estat l'encarregada de lliurar els guardons d'aquest any, en un certamen que ha volgut posar l'accent en les professionals del món de la cultura.

El Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany el va crear l'Ajuntament de Barcelona el 1987 per commemorar el Dia Internacional de les Dones.