El districte de Sants-Montjuïc combat l’atur amb cursos de guiatge per la natura

Una desena d’aturats i estudiants descobreixen els secrets que amaga la muntanya de Montjuïc

El districte de Sants-Montjuïc en col·laboració amb Barcelona Activa, el Centre d'Estudis de Montjuïc i l'empresa Naturalwalks organitza per primera vegada un curs de guia i interpretació del medi natural i cultural a la muntanya de Montjuïc. Està adreçat a aturats i estudiants majors de 18 anys que no troben feina o en tenen d'esporàdiques.

Els barris de la Marina o el Poble-sec tenen una de les taxes d'atur més altes de la ciutat. Per combatre-les, el districte, juntament amb Barcelona Activa i altres entitats com el Centre d'Estudis de Montjuïc o l'empresa Naturalwalks, han organitzat un curs de guiatge i interpretació del medi natural a la muntanya de Montjuïc.

El taller consta de 48 hores de formació i està estructurat en tres parts. La primera donarà la formació i les eines necessàries per poder interpretar la natura i fer rutes guiades. La segona se centrarà en el context històric i social de la muntanya de Montjuïc i els barris de l'entorn. I la tercera i última orientarà els participants en la recerca de feina.

Un cop finalitzat el curs, els participants rebran un certificat europeu que els acreditarà com a guies de la natura i els permetrà trobar una nova sortida laboral. També hauran d'organitzar una activitat guiada amb alguna entitat del Poble-sec, la Marina o la Font de la Guatlla per tal de donar al veïnat la possibilitat de descobrir també els secrets que amaga un espai que els és tan proper i alhora tan desconegut com la muntanya de Montjuïc.