El Dia de l’Autor SGAE, amb entrades un 90 % més barates

La Fundació SGAE a Catalunya, amb la col·laboració de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya, impulsa el Dia de l'Autor SGAE per anar a veure teatre d'autors catalans. És una iniciativa que, per segon any, aposta per donar suport a les sales petites i als autors menys coneguts. La campanya consisteix a oferir una bonificació del 90 % del cost de l'entrada tots els dijous entre el 19 de novembre i el 17 de desembre.

El director de la SGAE a Catalunya i a les Illes Balears, Ramon Muntaner, ha explicat  en una entrevista a BarcelonaFM la campanya del Dia de l'Autor SGAE per anar a veure teatre d'autors catalans "la campanya consisteix que l'autor aquell dia paga a l'espectador el 90% de l'entrada i l'espectador només en paga el 10 %, que, com sabeu, és la xifra que acostuma a cobrar l'autor, és a dir, el 10 % del taquillatge. És una cosa simbòlica i també pedagògica". Això vol dir que les entrades, de mitjana, costaran un euro i mig.

Hi participen nou teatres, entre els quals hi ha la Sala Beckett, el Goya, el Romea o el Sant Andreu Teatre, on es podran veure obres d'11 autors dramàtics. L'objectiu dels organitzadors és diversificar les opcions teatrals dels espectadors.