El Cor Polifònic Sagrada Família arriba a la majoria d’edat amb un musical de musicals

El grup coral presentarà dissabte una història teixida amb cançons d’amor amb instrumentació i ballarins

El Cor Polifònic Sagrada Família va néixer l'any 2000, però aquesta n'és la divuitena temporada. Es defineixen com una coral cent per cent Sagrada Família. La integren una quarantena de membres i assagen un cop per setmana a l'Escola Marillac. Aquest musical que preparen té un sabor d'aniversari –aquesta és la 18a temporada del cor- però l'objectiu bàsic és dinamitzar el cor i preparar concerts de més risc que els motivin.

Els 40 membres del Cor Polifònic Sagrada Família preparen per cantar no només la gola, sinó tot el cos, per deixar fluir la veu amb la màxima perfecció. És l'últim assaig per a un projecte ambiciós que té una altra coral convidada. Però aquest no és l'únic risc que han pres. Lucia Beresova, directora del cor, explica que a més de les cançons corals aquest projecte inclou una part instrumental, de piano, bateria i violoncel, tres solistes, ballarines i una presentació visual, per la qual cosa és un concert complex.

Amb aquesta aventura arriben a la majoria d'edat, 18 temporades de concerts que volen celebrar amb un musical de musicals que explica una història d'amor entre una professora de música i un capità. El president del cor, Antoni Sans Ardèvol, explica que a partir de peces de diferents musicals molt coneguts, com 'New York' o 'Sonrisas y lágrimas', s'ha anat construint un guió amb un argument que ho lligui tot, i ho representen en diferents quadres escènics.

Iniciatives com aquesta són també una oportunitat per motivar els membres del cor a fer actuacions més agosarades. El musical es presentarà demà a quarts de set de la tarda a l'Orfeó Gracienc. Normalment canten a la cripta de la Sagrada Família o a l'església de Sant Ignasi de Loyola, però la complexitat escènica d'aquest concert, els ha exigit buscar un espai amb instal·lacions apropiades.