El Comitè d’Empresa de Metro vol seguir negociant i acusa Mercedes Vidal de mentir

Atribueixen el bloqueig actual a pressions de Barcelona en Comú i creuen que és possible arribar a un acord

El president del comitè d'empresa, Pere Ramón, insisteix que la clau de la negociació del nou conveni de metro no és una qüestió econòmica i puntualitza que el 7 % d'increment salarial que TMB ha posat sobre la taula no afecta directament els salaris dels treballadors, sinó que l'augment real és del 4,5 % en quatre i anys i la resta es donarà en forma de complement segons la productivitat. Assegura que la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, menteix, i que no "és una interlocutora vàlida" per solucionar el conflicte.

"Volem tenir la possibilitat de negociar". Això és el que asseguren els membres del Comitè d'Empresa de TMB, que consideren que s'havia avançat en les negociacions amb l'empresa i que aquest "és el camí" a seguir. Per Pere Ramón, president del comitè, l'acord és "assumible" i no entén les declaracions de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, en què assegura que no farà més propostes als treballadors.

Ramón acusa Mercedes Vidal de "mentir" i de "posar bastons a les rodes" en el procés negociador. Assegura que la regidora de Mobilitat no diu la veritat quan afirma que la millora salarial ha estat el tema de discussió principal per al comitè de vaga, i insisteix a dir que "no és una interlocutora vàlida" per resoldre aquest conflicte. El president del comitè d'empresa assegura que han treballat "incansablement per fer propostes" però que la resposta de l'empresa sempre ha estat rebutjar-les"No hem incomplert ni hem dificultat les negociacions", diuen, i, per tant, no preveuen l'opció d'un laude obligatori.

A més, defensen que la majoria de propostes, com per exemple el calendari d'internalització, solucionar la "precarietat dels nous torns" o aconseguir la conciliació familiar, tenen un "cost ínfim" o, en alguns casos, "cap mena de cost".

En una entrevista a betevé aquest dimarts l'alcaldessa, Ada Colau, va tornar a mostrar suport a Vidal. Colau considera que el problema d'aquest conflicte "no és el qui sinó el què", i assegura que "cada vegada que hem estat a punt de tancar el conveni hi ha hagut una demanda més".