El Centre Cultural Islàmic de Sants estrenarà local a l’estiu

L’entitat ha comprat el nou espai però tindrà el finançament del districte per fer-ne les obres de millora

El Centre Cultural Islàmic de Sants traslladarà l'activitat a un altre espai en tres o quatre mesos. És el temps que trigarà l'entitat a insonoritzar i adequar el local de 500 metres quadrats que ha adquirit a la plaça de Súria.

Ja han començat els treballs d'adaptació del nou local que el Centre Cultural Islàmic de Sants  ha adquirit al barri de la Bordeta. Les obres serviran per adequar i insonoritzar el sostre i les parets d'un antic supermercat de 500 metres quadrats. El nou espai disposarà d'una sala d'oració de prop de 280 metres quadrats, recepció, oficina i dues aules obertes al barri on es faran classes d'àrab, català i castellà per a persones nouvingudes i tallers de cuina.

El local l'ha comprat el Centre Cultural Islàmic de Sants, però ha comptat amb la col·laboració del districte, que n'ha finançat un 75  % els treballs d'adequació. D'aquesta manera l'entitat soluciona definitivament el problema d'espai que arrossegava des de feia anys. Mentre durin les obres, continuaran resant a la nau de Can Batlló que l'Ajuntament va cedir a aquesta comunitat musulmana el mes de juny amb motiu del ramadà.
El centre anterior, situat al camí de la Cadena, era massa petit i no podia donar cabuda a tots els creients que s'aplegaven en l'oració de divendres. A més, estava afectat pel pla urbanístic de Can Batlló i en els propers mesos havia d'anar a terra.