El bus transfòbic no descarta entrar a Barcelona aquest divendres

L’entitat confirma que el recorregut “encara no està tancat”

Hazte Oír ha posat en marxa aquest dijous un nou autobús per fer una gira per diverses ciutats espanyoles, la primera de les quals és Barcelona. L'entitat ha anunciat que aquesta ruta començarà a Pallejà, aquest divendres, i que "no descarta entrar a la ciutat", una qüestió que, de moment, "depèn de resoldre temes relacionats amb la nostra logística", han explicat.

Després de la polseguera aixecada pel missatge de l'autobús amb el qual Hazte Oír afirmava que "els nens tenen penis i les nenes tenen vulva, que no us enganyin", l'entitat prepara ara una gira per diverses ciutats espanyoles, "amb inici a Barcelona", a les quals dur aquest missatge -íntegre en el fons- però matisat en les formes. La modificació arriba amb la incorporació de l'eslògan "Ho diu la biologia. Respecte per tots, no al 'bullying'", després d'haver hagut de moure peça a resultes d'una denúncia per incitació a l'odi.

Si bé Hazte Oír ha anunciat que l'inici d'aquesta gira serà a Pallejà -a uns 10 kilòmetres de Barcelona-, l'ajuntament d'aquesta localitat ha concretat, en un comunicat dijous al vespre, que "no autoritza la realització de l'acte públic", previst per a l'endemà divendres al matí. El consistori de Pallejà informa que l'acte d'Hazte Oír "incompleix l'article 15 de l'Ordenança de Convivència Ciutadana d'Actituds d'intransigència i d'individualisme", a banda d'afegir que l'entitat "no ha sol·licitat cap permís o autorització per tal de realitzar l'esmentat acte públic a la via urbana del municipi". I és que Hazte Oír tenia previst presentar, divendres a les 11.30 h, l'inici de la ruta de l'autobús per diverses ciutats. Una gira que,  la tarda abans d'iniciar-la, l'associació reconeixia que encara no estava "tancada". Una responsable de l'entitat havia afirmat a la tarda que "depèn de temes de logística interna tancar un recorregut o un altre", i afegia que "no es descarta entrar a Barcelona ciutat". La portaveu de l'entitat, Teresa García Noblejas, admetia al programa 'La tarda de Barcelona' de betevé 91FM que "els ha escrit molta gent de Barcelona i Catalunya demanant que vinguin".

Barcelona ja va anunciar sancions

Per on passi aquest autobús serà clau en el possible èxit d'aquesta nova campanya de l'entitat catòlica. No és casual que, quan falten menys de 24 hores per a l'inici de la gira, Hazte Oír afirmi que no té definida la ruta que seguirà el vehicle a partir de divendres. I és que ajuntaments com el de Barcelona ja van anunciar setmanes enrere sancions a l'associació si aquest missatge -que vulneraria ordenances municipals de civisme amb l'agreujant de menors- entrava sobre quatre rodes a la ciutat. Sobre això, Teresa García Noblejas ha explicat que confia que l'Ajuntament de Barcelona entengui que "és un tema de llibertat d'expressió".