El Born Centre Cultural obrirà portes l’11 de setembre de 2013

Ja hi ha data definitiva per a la inauguració oficial del Born Centre Cultural. Serà d'aquí a un any, l'11 de setembre de 2013, i marcarà l'inici dels actes de celebració dels 300 anys dels fets de 1714. L'antic mercat serà una gran plaça ciutadana des d'on es podrà veure el jaciment descobert al subsòl. També tindrà sales d'exposicions i una cafeteria.

Aquest és l'aspecte que ofereix l'interior del futur Born Centre Cultural just quan falta un any perquè obri portes. El projecte definitiu converteix l'antic Mercat del Born de Barcelona en un centre cultural que integrarà les ruïnes del segle XVIII i servirà per explicar com era la capital catalana aleshores i com va ser arrasada per Felip V. La major part del jaciment arqueològic es manté a la vista. El centre organitzarà visites guiades de pagament al jaciment, en grups d'unes 20 persones, tot passejant pels carrers de l'antiga ciutat del 1700.

A cada extrem de la planta principal hi haurà una sala. Una serà per a l'exposició permanent, en què s'hi mostraran els milers de peces trobades al jaciment, així com maquetes i vídeos per explicar la societat barcelonina del 1700. Hi haurà una altra sala per a exposicions temporals, una de polivalent per a activitats culturals i veïnals, i una cafeteria i sala d'estar.