El Bicing incorporarà publicitat “molt aviat”

L'Ajuntament vol reduir el cost del Bicing. I per fer-ho, ja fa temps que estudia la possibilitat d’incloure publicitat a les estacions i les bicicletes. La tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha assegurat al 'BTV notícies matí' que aviat anunciaran l'acord d'esponsorització amb una companyia important. També ha confirmat l'aposta del consistori per la bicicleta elèctrica.

Recasens ho ha dit a l'entrevista de 'BTVnotícies matí', en què també ha destacat el compromís del consistori per fer una forta aposta pel transport sostenible. I ha confirmat el que BTV ja va anunciar fa una setmana, que l'Ajuntament incorporarà les bicicletes elèctriques al servei del Bicing. I també al cos de la Guàrdia Urbana. Tot i això, Recasens no ha parlat de calendaris, ni amb l'esponsortizació ni amb les bicicletes elèctriques.

Altres qüestions

La tinenta d’alcalde també ha parlat del Castell de Montjuïc després que l’Ajuntament anunciés que l’entrada per accedir-hi serà de pagament. De fet, aquest dilluns ja s’aplicaran les noves tarifes. Recasens ha defensat que “molts dies” serà gratuït i ha negat que es tracti d’una privatització de l’espai però sí que necessita regulació.

El dia que acaba el Mobile World Congress, Recasens n'ha destacat l’increment de congressistes, que creix any rere any, però també el gran nombre d’empreses que han triat, aquest any, la ciutat per presentar novetats tecnològiques. Però el repte, ara, és un altre. El consistori vol mantenir el congrés de mòbils a Barcelona fins a 2031 però també convertir Barcelona en seu de la telefonia mòbil, que les grans companyies s'estableixin a la ciutat i "ubiquin a casa nostra els seus centres d'Investigació i desenvolupament. Volem que Barcelona sigui la porta d'entrada d'Europa com a punt logístic", ha dit Recasens.

Pel que fa al deute que té la Generalitat amb el consistori, la tinenta d'alcalde ha defensat que bona part s'havia de cobrir amb el fons de liquiditat autonòmic (FLA), el mecanisme de l'Estat té per eixugar els deutes pendents amb les comunitats autònomes. El consistori esperava rebre per aquesta via 123 milions, "que no van arribar, només 44, i encara ens en falten 80". Però l'Estat no ha fet la transferència de l'última partida, que estava prevista per a finals d'aquest mes. Recasens ha criticat que l'Estat "no estigui complint amb els compromisos que va contraure."