L’edifici Estel es convertirà en un immoble residencial amb 200 apartaments i una torre hotel

Les obres de remodelació de l'edifici Estel, l'antiga seu de Telefónica de l'avinguda de Roma, avancen a bon ritme i es preveu que finalitzin el 2017. L'immoble el va comprar el grup inversor Platinum Estates, que hi vol donar un ús residencial i hoteler, subjecte a l'aprovació de l'Ajuntament. BTV ha pogut accedir a les imatges inèdites que mostren com serà en el futur.

Quatre anys després del trasllat de la seu de Telefónica a l'avinguda Diagonal, l'edifici Estel de l'avinguda de Roma encara una profunda transformació. Les obres de remodelació de l'edifici van començar al febrer i els treballs de retirada de l'antiga façana ja encaren la recta final. El grup inversor Platinum Estates, propietari de l'immoble, ha confirmat que invertirà al voltant de 40 milions d'euros en la restauració de l'edifici i confia que les obres finalitzin el 2017.

L'empresa asiàtica ha anunciat que el seu objectiu és convertir l'antiga seu de Telefónica en un edifici residencial amb 195 apartaments. També volen destinar un espai a usos hotelers, si aconsegueixen els permisos de l'Ajuntament. La fita és construir una torre hotel de cinc estrelles a la cruïlla entre els carrers de Mallorca i Viladomat, que gestionaria una cadena hotelera d'abast internacional.

Després de quatre anys sense activitat, amb les obres aturades per la crisi i amb l'edifici passant de mà en mà, els veïns es mostren ara molt satisfets. El president de l'Associació de Veïns de l'Esquerra de l'Eixample, Toni Colomina, explica que estan "contents perquè això també portarà vida al barri i estem a favor que s'edifiqui, tenint en compte que la nostra primera opció era que ho adquirís l'Ajuntament". Segons el grup inversor, el projecte "millorarà l'ambient de la zona i també n'augmentarà el nivell de vida".