Dues voluntàries, Cortsenques d’Honor d’aquest 2017

El districte reconeix anualment les persones que treballen per millorar el teixit social del barri de les Corts

Mercè de la Torre i Dolors Estivill fan de voluntàries al barri, tot i que en àmbits molt diferents. Una és l'organitzadora dels concerts solidaris de l'associació Per l'Altre Cor Cremat, i l'altra és la conductora dels grups de dol gratuïts del Banc Solidari de les Corts i el CAP Montnegre. Aquestes tasques els han valgut el reconeixement de Cortsenques d'Honor 2017, un premi que assumeixen amb molta humilitat.

Mercè de la Torre fa 30 anys que fa de voluntària. Va començar amb Amics de la Gent Gran i ara en fa 24 que es va posar al capdavant de l'associació Per l'Altre Cor Cremat, que organitza concerts solidaris amb el quart món. La Mercè assegura que dedica "totes les hores del dia a l'associació i que li agradaria que arribés als 25 anys de vida". Però no és la seva única activitat al barri. També està molt implicada en el Grup de Dones de les Corts i és l'organitzadora del Cicle de Música Clàssica a les Corts, que es fa al Centre Cívic Trias i Peitx anualment des de fa 18 anys.

Dolors Estivill és la conductora de tres grups de dol gratuïts a les Corts. S'hi va implicar anys després de la mort del seu fill, per la necessitat que tenia d'ajudar altres persones en la seva mateixa situació. La Dolors diu que sempre ha volgut trobar un sentit a la mort del seu fill i així ha trobat un sentit a la seva vida. "Penso que acompanyar aquesta gent i que puguin trobar aquesta pau i aquesta serenor, jo crec que és el millor regal que es pot fer a la vida", afirma. Entre els tres grups, dona servei a més de 70 persones. Creu que la seva tasca és útil perquè hi ha una mancança de serveis des de l'Administració i reivindica que, a les facultats, es consideri l'acompanyament en el dol com una assignatura més. El premi, representat per l'estàtua de Pau Farinetes, se'ls va atorgar durant els dies de la Festa Major de les Corts.