Dos carrils bus nous a la Meridiana per agilitzar la connexió amb altres municipis

El govern municipal espera que se’n beneficiïn uns 300 busos cada dia, que poden reduir els temps de trajecte en 8 minuts

Ja estan en funcionament els dos nous carrils bus de l'avinguda Meridiana, en el tram comprès entre l'avinguda de Rio de Janeiro i el passeig de Fabra i Puig. Són un vial d'entrada i un altre de sortida que tenen una longitud d'1.250 metres, que connecten amb la C-58. Per això, el govern municipal vol que es converteixin en una eina per fomentar els trajectes interurbans en bus. Calcula que seran uns vuit minuts més ràpids per a 300 busos cada dia.

Segons l'alcaldessa accidental, Janet Sanz, dels carrils bus nous "se'n podrien beneficiar 38 línies d'autobús interurbà, que guanyaran un estalvi de temps de vuit minuts si utilitzen aquestes vies d'accés més àgil". Per fer aquests carrils, s'ha reduït l'espai per als cotxes: si fins ara tenien una amplada de 3,5 metres, ara en tenen una de 2,65 metres.

Nous carrils Meridiana

Així s'ha pogut crear un carril bus addicional d'entrada a la ciutat (tocant a la mitjana) i un altre de sortida cap a la C-58. A més, la reducció d'espai per als cotxes comportarà que el vehicle privat perdi velocitat: ara els carrils tenen la mateixa amplada que la resta de carrers de la ciutat. Aquesta actuació sobre la Meridiana és una fase prèvia a la gran remodelació que li espera a l'avinguda.