“El meu somni és que algun dia no calgui una cimera específica per a dones al MWC”

La gran cita de la telefonia mòbil d’enguany inclou el Women4Tech, un programa d’activitats i conferències dissenyat per al públic femení

20 dones que acudeixen al Mobile World Congress expliquen que, tot i que el mercat laboral cada cop està més obert al públic femení, encara és difícil assolir rols de responsabilitat a les empreses. Aquest any, el Women4Tech analitza i discuteix el paper de la dona a la indústria del telèfon mòbil que, segons els impulsors de la iniciativa, continua sent minoritari. Les testimonis comparteixen aquest punt de vista: la presència de les dones als càrrecs executius està creixent molt lentament i "encara queda molta feina per fer". Algunes celebren, però, que als seus països les dones ocupin posicions directives.

N'hi ha menys, però la desigualtat en matèria de gènere encara és significativa. Per aquest motiu, la GSMA ha decidit impulsar el programa Women4Tech, que inclou diverses activitats al llarg dels quatre dies de congrés. Un exemple en són les visites guiades per l'espai de la fira, les xerrades o les trobades de  cotreball, però la cita més destacable és la cimera que es farà el proper dijous: el Women4Tech Summit. Es tracta d'una jornada de ponències en què s'abordaran, especialment, quatre temàtiques: la igualtat de sexes en les carreres professionals relacionades amb la telefonia mòbil, l'educació de les joves, la innovació femenina en l'àmbit tecnològic i el paper de les emprenedores en el sector.

Segons Renee Jimenez, impulsora de la iniciativa, la cita és una oportunitat per discutir el rol de la dona a la indústria i obrir el debat a tots els assistents al MWC. Jimenez assegura que l'escletxa entre homes i dones desapareix a les petites companyies i empreses emergents, però que a les grans companyies la desigualtat encara és molt evident: l'ambient de treball és imminentment masculí. "La diferència també es percep al mateix congrés. L'any passat només el 21 % dels congressistes eren dones", afegeix. Tot i que l'objectiu del Women4Tech és obrir les portes de la tecnologia a la dona, algunes lamenten que iniciatives d'aquest tipus encara siguin necessàries.