Diversos grups parlamentaris reclamen garantir les condicions laborals de ‘Lote22’

ERC, PSC-Units, CatECP i la CUP s’han reunit amb els treballadors de la restauració de l’aeroport del Prat per frenar la nova licitació que consideren “injusta”

Els treballadors de Pansfood, empresa concessionària de 22 punts d'hostaleria de l'aeroport de Barcelona - El Prat, denuncien la pèrdua de drets i condicions laborals amb el nou conveni que l'empresa vol aplicar. El col•lectiu que porta per nom 'Lote22' s'ha reunit amb els grups parlamentaris aquest dimecres al matí i ara els polítics impulsen una proposta de resolució per frenar el que consideren una "licitació injusta".

Els diputats Jordi Albert (ERC), Pol Gibert (PSC-Units), Yolanda López (CatECP) i Vidal Aragonés (CUP) han explicat que treballen amb la intenció que se sumin a aquesta proposta de resolució els grups de Cs i JxCat, que també van participar en la primera reunió amb els treballadors. Els grups parlamentaris proposen una resolució que plantegi que a “futures i presents adjudicacions” Aena s’encarregui de les condicions dels treballadors a l’hora d’adjudicar noves concessions.

Les formacions polítiques han enviat una carta a les empreses concessionàries per demanar-los una reunió i buscar solucions. Tot i que els diputats denuncien que la competència és aliena al Parlament i han lamentat que el poder de decisió sigui a mans del ministeri de Foment.

Els empleats porten des del 24 de març en vaga contínua contra l’empresa Pansfood perquè diuen que han perdut un 30 % del salari. Una reducció salarial impulsada per Aena després de dividir la concessió majoritària dels 22 punts de venda, en sis concessions diferents.