Diversos col·lectius feministes proven de suspendre l’espectacle de Jorge Cremades

Desenes de persones s’han concentrat al Teatre Borràs com a rebuig als acudits del monologuista

L'humor de Jorge Cremades, viral a les xarxes socials, arriba a l'escenari del Teatre Borràs amb polèmica. Desenes de persones s'han concentrat a les portes de l'equipament, a la plaça d'Urquinaona, abans de la funció d'aquest divendres al vespre amb la finalitat de suspendre-la. La convocatòria l'han fet diversos col·lectius feministes de la ciutat i han arribat a tallar la circulació. Asseguren que els espectacles de Cremades perpetuen el "patriarcat" a través d'un humor "masclista i homòfob". Han barrat el pas als espectadors fins que, al cap d'una hora, han entrat al teatre.

"No ens asseurem a escoltar acudits en els quals les dones no són subjecte, sinó un objecte sexualitzat a la voluntat de l'home heterosexual", expliquen els convocants de la protesta. Entre les entitats implicades es troben els col·lectius feministes La Lloba, Lluna del Clot, Fúria Feminista del Fort Pienc i l'Associació de Dones de les Corts. Han fet una crida a la mobilització a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #Enstenscremades.

La funció, programada per les nou del vespre, ha començat pràcticament una hora més tard. Els manifestants han barrat el pas als espectadors i han bloquejat les portes principals del teatre. Els Mossos d'Esquadra s'han organitzat amb un cordó policial i han fet entrar el públic per un altre accés. Durant la concentració s'han viscut moments de tensió entre els manifestants i els espectadors que esperaven fora del treatre.

L'acció ha estat precedida per una campanya intensa a internet durant els últims dies. De fet, els convocants inclús han interpel·lat en diverses ocasions tant el Teatre Borràs com l'Ajuntament per tal de cancel·lar l'actuació de Cremades, també programada per a aquest dissabte. A altres ciutats de l'estat com Gijón, Bilbao, Elx o Vigo, els col·lectius feministes han aconseguit suspendre'n els actes.

Tot i que ja ha passat altres vegades, precisament aquesta setmana l'humorista ha tornat a incendiar les xarxes socials amb un nou vídeo en què fingeix convertir-se en homosexual en tocar els genitals d'una estàtua que reprodueix el 'David', de Miquel Àngel. L'enregistrament ha molestat, sobretot, el col·lectiu LGTBI, unes setmanes abans que se celebri el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, el proper 28 de juny.