Diumenge clau a l’aeroport: segona tongada de negociacions i segona jornada d’aturades

La reunió entre Aena, Eulen i comitè de vaga es farà a les 10 h al Departament de Treball amb mediació de la Generalitat

Aquest diumenge el conflicte dels controls de seguretat a l'aeroport viurà un nou capítol doble: d'una banda es repetiran les quatre franges d'aturades dels treballadors; i de l'altra, totes les parts implicades —Aena, l'empresa Eulen i el comitè de vaga— tornaran a seure a la taula de negociació per mirar de trobar un acord que desencalli el conflicte. Però no serà fàcil, perquè els representants dels treballadors han insistit aquest dissabte que les posicions continuen molt allunyades.

També està previst que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, i el president d’Aena, José Manuel Vargas Gómez, facin una valoració de la jornada i que després assisteixin a la reunió que ha convocat Aena. Tot i que inicialment s'havia de fer a l'aeroport, la trobada tindrà lloc al Departament de Treball, tal com han demanat des del comitè de la vaga, perquè volen hi hagi mediació de la Generalitat.

L'objectiu és acostar posicions, després que les negociacions de divendres no arribessin a bon port, i aconseguir aturar el calendari de vaga, que preveu aturades parcials per a diumenge i dilluns i una vaga indefinida convocada a partir del 14 d'agost. De moment, diumenge les franges horàries afectades es repetiran, de 5.30 a 6.30, de 10.30 a 11.30, de 16.30 a 17.30 i de 18.30 a 19.30.

 

 

Divendres va ser el primer dia de vaga i es van produir cues intermitents durant les quatre aturades d'una hora. La T2 va registrar temps d'espera als control de seguretat de gairebé dues hores, segons Aena, i la T1 d'entre 45 i 60 minuts. Els més previsors van arribar amb cinc o sis hores d'antelació per por de perdre el vol i la majoria d'usuaris van mostrar el seu malestar per les llargues cues.