La segona BCNDevCon reuneix un miler de creadors d’aplicacions, jocs i robots

Fins aquest dissabte se celebra al Museu Marítim la Barcelona Developers Conference, un certamen organitzat per l'Associació d'Emprenedors de les TIC. A més d'una seixantena de ponències adreçades sobretot a programadors, s'hi fa el Concurs Internacional de Robòtica, amb el repte de dissenyar robots en un sol dia.

Al XVI Concurs Internacional de Robòtica, organitzat per l’Arospace and Electronic Systems Society (AEES, competiran aquest dissabte una cinquantena de robots d’arreu d’Espanya i algun d’iberoamericà, que realitzaran proves de sumo, rastrejament i velocitat per tal de guanyar la primera posició.

Altres reptes que es plantegen al miler de participants a la Barcelona Developers Conference són crear una aplicació per a mòbils que giri al voltant del concepte de "smart city" o un videojoc centrat en la temàtica de la fi del món. Els concursants també disposen de 24 hores per aconseguir-ho.

El vessant solidari de la trobada

La Barcelona Developers Conference també té finalitats solidàries. En el marc d'aquesta trobada s'ha creat un joc per a telèfons mòbils que facilita la recaptació de fons per a la investigació del càncer. Tots els beneficis que s'aconsegueixin es donaran a l'Hospital de Sant Joan de Déu.