El govern municipal valora positivament l’operatiu especial de vacances

La Comissió de govern ha fet balanç del dispositiu especial d'estiu. En matèria de seguretat ha valorat molt positivament el treball conjunt entre els cossos policials. Pel que fa a les obres, s'han finalitzat el 90% de les actuacions previstes, com la cobertura del corredor ferroviari del costat sud de l'estació de Sants.

L'equip de govern ha destacat el reforç de la coordinació entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, que han fet una mitjana de tres patrullatges conjunts al dia. Tot i que el balanç definitiu no es podrà fer fins que passin les festes de la Mercè, l'Ajuntament ha remarcat els resultats de l'ofensiva contra la venda ambulant.

Entre juliol i agost la Guàrdia Urbana ha fet 2.715 denúncies, xifra que suposa un increment del 16,2% respecte a l'any passat. L'informe municipal destaca el creixement de més del 54% del nombre de denúncies a persones que col·laboren amb aquesta activitat. En paral·lel, el balanç constata que les queixes dels ciutadans relacionades amb aquesta qüestió s'han reduït un 37%.

I un capítol a banda han estat les obres de millora urbana. Segons l'informe presentat avui s'han acabat el 90% dels treballs previstos. Entre els més destacats hi ha la cobertura del corredor ferroviari del costat sud de l'estació de Sants, les obres del carril Bus-VAO de la c-58 i l'inici de la retirada de la tuneladora Barcino al pou de la confluència entre els carrers d'Entença i Provença.

En la Comissió de govern també s'ha analitzat l'estat de les platges. En el 91% dels casos les mostres fetes a l'aigua han donat un resultat excel·lent.