Àpats d’un dia especial sense embrutar-se les mans ni trencar-se el cap

Els serveis de menjar preparat i els restaurants ofereixen durant les festes una alternativa per fer els àpats en família i no entrar a la cuina

Primer cal pensar el menú. Comprar els ingredients. Preparar-los. Cuinar. I després de l'àpat, rentar olles, cassoles, plats i coberts. Aquest és un procés que té alternatives per les quals opten molts barcelonins. Els establiments de plats precuinats i els restaurants fan el seu agost en ple hivern.

L'escudella i els canelons són el plat estrella durant el Nadal. Però no tothom està disposat a dedicar hores a cuinar. Cada cop té més adeptes l'opció d'encarregar el menjar i portar-lo a casa. Els establiments que preparen menjar preparat adapten l'oferta a aquestes dates. Entre els altres plats més populars també hi ha pollastre amb panses, fideuà, bacallà i croquetes. Aquesta opció permet menjar a casa en família sense haver de cuinar. Això sí, un no s'estalvia la feina de rentar els plats.

Aquesta tasca, la de recollir els plats desapareix quan el dinar de Nadal es trasllada a un restaurant. "Ni cuinar ni rentar, és més pràctic per a tots", diu el gerent de la Brasserie Flo, Ferran Granados. Afegeix que el menú és més car que de costum (uns 50 euros per persona), però alhora, són plats més elaborats.