Neus Martín: 25 anys retratant racons emblemàtics de la ciutat

L'artista poblenovina Neus Martín fa 25 anys que retrata el llegat històric de la ciutat, amb l'ull posat sobretot en el passat industrial del seu barri. Amb un estil realista impressionista, també ha immortalitzat indrets i establiments emblemàtics de la resta de la ciutat, alguns de desapareguts o en perill, com la llibreria Canuda o el Colmado Quílez. Fins al 3 de març s'exposen algunes d'aquestes obres a la Sala Parés amb el títol "Objectes perduts".

"Jo treballo sobre un dibuix fet a base de carbonet", explica Neus Martín al seu estudi del Poblenou, el seu barri de tot la vida. Ens ensenya el quadre en què està treballant, un retrat de l'antiga ferreteria Balius, ara reconvertit en bar. "M'agrada pintar antics establiments que, tot i transformar-se, han sabut mantenir l'estètica original", diu. Repartits entre les parets i el terra de l'habitació, hi reposen llenços, molts dedicats al Poblenou i el seu passat històric. "La meva tècnica és més impressionista que realista. M'agrada que el traç sigui ben visible, que es noti que és una pintura. Treballo amb transparències perquè el dibuix de carbonet de sota m'ajudi a remarcar les ombres."

Neus Martí exposa des de fa uns anys a la Sala Parés del Gòtic. Des de finals de gener fins al 3 de març s'hi pot veure una mostra de la seva feina. L'ha titulada 'Objectes perduts'. "És un recorregut sentimental per indrets emblemàtics de la ciutat", explica. A les obres les acompanyen els relats de Rafael Vallbona, inclosos també al catàleg de l'exposició, que narren històries fictícies als establiments retratats.