La plataforma Diagonal per a Tothom considera “prioritària” la connexió del tramvia

Les entitats que conformen la plataforma Diagonal per a Tothom han recalcat aquest dimarts la necessitat de connectar les dues branques del TRAM per l'avinguda, després que la proposta de reforma de l'Ajuntament no prevegi aquesta possibilitat. Han anunciat que presentarà 25 al·legacions al projecte, aprovat per CiU i PP, centrades en l'adequació de la via per als vianants, el transport públic i les bicicletes.

Les entitats de la plataforma, com l'associació Promoció del Transport Públic (PTP) o la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), han coincidit a explicar que l'Ajuntament interpreta erròniament el referèndum de la legislatura de Jordi Hereu (PSC) com si la ciutadania hagués votat "no al tramvia". Una visió que, segons el president de la PTP, Ricard Riol, se suma a les altres interpretacions esbiaixades que es van fer aleshores: que era un plebiscit i que no s'havia de reformar la Diagonal.

La connexió de les dues branques del TRAM, representat durant la roda de premsa d'aquest dimarts amb una figura del tramvia a la vorera, centra la majoria de les reclamacions de la plataforma Diagonal per a Tothom. Segons Ricard Riol, cap dels tècnics de l'Ajuntament no s'ha mostrat contrari a unir el tramvia, una connexió que és "totalment necessària" per CCOO.

Les entitats que formen la plataforma han explicat que, amb la reforma que proposa l'Ajuntament —que inclou alguns canvis en la circulació— la Diagonal "funcionarà pitjor" per als autobusos, que tindran problemes per l'habilitació dels girs a la dreta des del tub central. La reforma també proposa adossar el carril bici a la calçada de circulació de vehicles a motor, només dividit per una línia de pintura. Aquest fet ha aixecat també les crítiques de les associacions de ciclistes com el BACC o la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta, que consideren que el carril quedarà envaït per les motos quan es produeixin embuts.

La plataforma ha anunciat que es mobilitzarà perquè "en cas que es faci [la reforma], no es faci en silenci", i ha assegurat que "la ciutadania pot evitar la reforma". Diagonal per a Tothom està formada per la PTP, la FAVB, el BACC, Catalunya Camina, Ecologistes en Acció (EAC), P(A)T, CCOO i UGT.