Diagonal Mar confia que l’Ajuntament doni llum verda al pla d’ampliació comercial

El centre comercial assegura que el projecte té l’aval tècnic i jurídic i que no vol fer desaparèixer els cinemes sinó reduir-los

El centre comercial Diagonal Mar confia que el Plenari d'aquest divendres aprovarà el pla que preveu convertir en botigues alguns espais avui destinats a restauració i oci, com ara els cinemes. Els promotors asseguren que s'ha aportat tota la informació a l'Ajuntament i que el pla compleix la legislació vigent. El consistori va encarregar la setmana passada un informe jurídic per esbrinar si hi ha alguna escletxa política per frenar el projecte. L'informe conclou que si es vol denegar un pla com aquest cal una motivació.

En un comunicat, el centre comercial explica que el canvi d'usos que planteja està autoritzat pel Departament de Comerç de la Generalitat i que el pla especial que es debat a l'Ajuntament fa referència "únicament" a la possibilitat d'unificar aquests nous espais comercials en locals d'entre 1.300 i 2.500 m2. "L'expedient és complet i ajustat a dret", diu el comunicat, que afegeix que "tots els informes tècnics i jurídics emesos per l'Ajuntament són favorables a l'aprovació".

Diagonal Mar insisteix que el pla no preveu augmentar l'edificabilitat ni la superfície construïda sinó convertir en botigues una part dels cinemes, que es reduiran per "adequar el nombre de sales a les necessitats actuals del sector de l'exhibició cinematogràfica".

El govern busca com frenar el pla

El Ple d'aquest divendres debatrà aquesta ampliació comercial després que al desembre se suspengués el pla. Els promotors van lliurar, però, nova documentació al consistori i la mateixa tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, va reconèixer en comissió que l'expedient "compleix amb tots els requisits tècnics i legals", però que no es correspon amb el model de ciutat de l'executiu municipal.

Per això es va demanar un informe jurídic per saber si hi ha algun argument polític que pugui frenar el pla. L'informe conclou que el consistori pot denegar l'aprovació d'un planejament "quan no s'ajusta al model urbanístic que proposa l'Ajuntament". Ara bé, remarca que en cas de plantejar una denegació cal que estigui "degudament motivada".