Portes obertes per celebrar el Dia Internacional dels Museus

És l’aperitiu de La Nit dels Museus d’aquest dissabte, plena d’activitats especials

Aquest 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment que es va crear amb l'objectiu de conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Hi participen la majoria de museus de la ciutat que aquest dijous obren portes de manera gratuïta. Aquest dissabte se celebrarà La Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que fa que els equipaments obrin fins a la matinada i s'omplin d'activitats especials.

Cada any el Comitè Internacional dels Museus escull un tema per al Dia Internacional dels Museus. Aquest cop s'ha escollit el paper que juguen els museus com agents pacificadors de les relacions entre els diferents pobles del món. L'han titulat Museus i històries punyents: dir allò que no es pot explicar als museus.

Conviden els participants a reflexionar sobre com els museus fan possible entendre fets dolorosos de la humanitat, com a institucions dipositàries de memòria històrica. També la seva capacitat per fomentar "la reflexió crítica i el diàleg conciliador mitjançant la mediació, la transmissió de valors universals i la pluralitat de punts de vista".

La Nit dels Museus

El dissabte més proper al Dia Internacional dels Museus se celebra La Nit dels Museus. Aquest cop, per tant, cau en el 20 de maig. A més d'obrir de franc fins a la matinada, els equipaments organitzen activitats especials com concerts, perfomances, tallers, xerrades, visites guiades. Un web en repassa la programació completa.