Les famílies amb fills autistes critiquen la manca de suport de l’administració

Les famílies amb fills afectats han denunciat aquest dimecres, amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme, que el Pla d'atenció integral a l'autisme aprovat per la Generalitat no es tradueix en recursos eficients. A més, han reclamat que se'ls ampliïn les hores de tractament setmanal per apropar-se a les recomanacions que fan les guies internacionals. Per ajudar a visibilitzar la malaltia, 11 monuments i edificis emblemàtics de la ciutat s'il·luminaran de blau aquest dimecres.

Segons l'Associació Aprenem, que agrupa famílies amb nens afectats pel trastorn de l'espectre autista, les persones amb autisme a Catalunya "no gaudeixen de totes les adaptacions necessàries per poder portar una vida normal". Aquest fet condueix les famílies a haver de pagar tractaments que suposen una despesa mensual d'entre 800 i 3.000 euros.

Segons la presidenta de l'associació, Maya Castañer, l'atenció que ofereix la Generalitat és de 45 minuts setmanals, una dada que es contraposa amb les 25 hores setmanals que tenen a llocs com la Comunitat Valenciana, "que és el que recomanen les guies internacionals".

El trastorn de l'espectre autista afecta un de cada 150 nens. Per ajudar a visibilitzar la malaltia, una dotzena d'edificis i monuments emblemàtics de la ciutat s'il·luminaran de blau aquest dimecres. A més, el proper diumenge 6 se celebrarà una festa amb activitats culturals i esportives oberta a tothom.