Diumenge de màxima afluència de creueristes al port de Barcelona

S’espera que aquest diumenge hi arribin un total de 25.805 creueristes, la xifra més alta d’aquest any

Des de primera hora del matí han atracat tres creuers de grans dimensions que tenen previst fer una parada de menys d'un dia a la ciutat. A més a més, està previst que a les set de la tarda arribi a port un altre vaixell, d'unes dimensions més reduïdes, que es quedarà al port fins dilluns al vespre. Un senyal clar que ja ha començat la temporada alta de creuers. Només aquest cap de setmana han atracat el port una desena de transatlàntics.

Les circumstàncies han fet que aquest diumenge de maig coincidissin a Barcelona tres dels creuers més grans que existeixen: el Norwegian Epic, el Freedom of the Seas i el Majestic Princess. Tots, amb una capacitat superior els 7.000 passatgers. Però malgrat la gran quantitat de gent que aquest diumenge ha passat pel port, s'estima que han arribat 25.805 persones, no s'hi han viscut moments de gaires aglomeracions, i l'activitat ha estat fluida al llarg del matí.

L'arrencada de la temporada de creuers ha començat forta, després que el 2016 es registressin xifres rècord d'arribada de passatgers per aquesta via. En total es van comptabilitzar més de  2,68 milions de creueristes, un 5,6 % més que l'any 2015.

Precisament, el mes d'abril hi va haver modificacions pel que fa a la taxa turística que es cobra als turistes de creuer. Fins al mes passat aquells que feien una estada de menys de 12 hores, la gran majoria, no havien de pagar res, mentre que ara han de pagar 65 cèntims. Per a tots aquells creueristes que estiguin a la ciutat més de 12 hores, la taxa continuarà sent de 2,25 euros.