Detinguts tres joves en relació amb els aldarulls d’una manifestació d’estudiants

Han quedat en llibertat en espera que els citi el jutge

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns al matí tres persones, d'entre 21 i 24 anys, per presumpta relació amb els aldarulls que van tenir lloc en la manifestació d'estudiants del 2 de març. Segons la policia, van provocar desperfectes en una entitat bancària de la via Laietana i van cremar un contenidor al mig del carrer de Pelai. A tots tres arrestats, que formen part d'Arran i el SEPC, se'ls acusa dels delictes de danys i desordres públics. Finalment se'ls ha alliberat, en espera de ser citats pel jutge. Fora, els esperava una concentració de suport. La investigació continua oberta.

Mig centenar de persones s'han concentrat aquest dilluns davant la comissaria de les Corts per demanar l'alliberament dels tres joves acusats de delictes de danys i desordres públics. La manifestació ha estat convocada pel SEPC.


Els fets es remunten al 2 de març en una manifestació per reclamar la reducció d'un 30 % de les taxes universitàries, tal com preveu una moció aprovada pel Parlament. En la marxa, en la qual segons la Guàrdia Urbana van participar uns 4.000 estudiants, també reclamaven l'equiparació del preu dels graus i els màsters sota el lema "Prou taxes abusives. Passem a l'ofensiva".